Mareuil

Vakantiehuis in Dordogne, Frankrijk

Omgeving

Het dorp Mareuil-sur-Belle
In het dorp Mareuil-sur-Belle vindt u alle voorzieningen voor een prettig verblijf. Er zijn 2 ambachtelijke bakkers, 2 vakkundige slagers, een groenteboer en een tijdschriftenwinkel, een SPAR supermarkt, apotheek en huisarts. Daarnaast zijn er nog een aantal kleine boetiekjes, een schoonheidssalon en een nagelstudio. En, zeker aan te bevelen, twee restaurants: L’ Olive Noir (pizzeria/restaurant) en Le Promenade (restaurant).

Wat te doen en te zien in de omgeving?
Het huis ligt in de Perigort Vert aan de Route Nationale tussen de steden Angoulême en Perigueux. Er zijn verschillende leuke stadjes om te bezoeken zoals Brantome, Bourdeilles, Nontron, Verteillac, Riberac en Aubeterre. Er zijn drie golfbanen in directe omgeving en prachtige kastelen om te bezichtigen. Tevens kunt u kanoen of prehistorische grotten bezichtigen. In de zomer worden diverse brocantemarkten en vide-greniers georganiseerd.

- Winkelen in grotere steden:
Angoulême en Perigueux liggen beide op 30 en 45 minuten rijden van Mareuil. Beide steden hebben een historische binnenstad met voldoende restaurants. Perigueux heeft een oud-romaans deel en het centrum stamt uit de renaissance.
Bergerac ligt op 1,5 uur rijden van Mareuil. Tevens ligt hier de dichtstbijzijnde luchthaven (Transavia).

- Pittoreske dorpjes:
Er zijn zeer veel kleine pittoreske dorpjes in de omgeving. Iets grotere authentieke plaatsen in de omgeving zijn bijvoorbeeld Aubeterre, Brantome of Bourdeilles. Brantome (20 min.) wordt wel het Venetie van Frankrijk genoemd. Hier is voldoende gelegenheid om te kanoen of een rondvaart te maken. Het is een gezellig plaatsje met mooie stadsgezichten en een gezellig centrum om te winkelen, met voldoende restaurants. De Abdij van Brantome is te bezichtigen.
Bourdeilles ligt in de buurt van Brantome, met een prachtig gemeubileerd kasteel.

- Kastelen:
Verschillende kastelen om te bezichtigen vindt u in de volgende plaatsen:
Mareuil, Puyguilhem, Bourdeilles, Richemont, Villebois-de-Lavalette. Op een uur rijden ligt het kasteel Hautefort. Dit kasteel is prachtig gelegen, met zowel een franse als engelse tuin.

- Bezoek van prehistorische grotten:
Een bezoek aan de grotten van Villars, met prachtige prehistorische muurschilderingen, is zeker de moeite waard. http://grotte-villars.com/visite-de-la-grotte/

- Golf:
Er zijn 3 golfbanen binnen 50 km afstand.

- Zwem-meer:
Onder andere Lac St. Estephe. Een mooi zwemmeer met zandstrand en horeca. Ook de mogelijkheid op het meer de kanoen en een wandeling te maken rond het meer.

- Klimpark Soyaux:
Voor kinderen vanaf 3 jaar is er een klimpark aan de hoofdweg richting Angoulême (25 min.) Met verschillende parcours en moeilijkheidsgraden kan iedereen zich hier vermaken. Voor de kleinsten is er tevens een springkussen. Op de nabijgelegen parkeerplaats zijn verschillende speeltoestellen. Ernaast gelegen is een tuincentrum en op de parkeerplaats staat een gezellige creperie/frituur.

- Overige:
- Wijngebied op 1,5 uur rijden (St. Emilion, Bergerac, Pomerol en Bordeaux).
- De stad Bordeaux ligt op 2 uur rijden van Mareuil.
- Eveneens op ca. 2 uur rijden vanaf Mareuil vind u de bekende steden van de Dordogne zoals Sarlat.
- de stranden van Royan en omgeving liggen op 1,5 uur rijden van Mareuil.

In de woning is documentatie aanwezig met tips en bestemmingen, ook voor de vele restaurants in de omgeving.